Valg Af Træbriketter

Sørg altid for at købe de rigtige træbriketter!

Der er meget stor forskel på kvaliteten af de træbriketter, du kan købe rundt omkring. Træbriketter af lav kvalitet brænder dårligt og indeholder i nogle tilfælde skadelige tilsætningsstoffer.

Andre smuldrer nemt og lugter dårligt, når du fyrer med dem i din brændeovn. Hvis du har din brændeovn inde i stuen, er det selvfølgelig rigtig irriterende, at dine træbriketter sviner og får din stue til at lugte dårligt.

Derfor er det en god idé at købe kvalitetsbriketter med høj brændværdi.

Derfor har vi valgt netop at sælge den her briket.

Greenwood 1X klassiske træbriketter er fremstillet af sammenpresset birke- og fyrretræ, og kan benyttes i alle typer brændeovne og pejse. De indeholder hverken affaldsprodukter eller kunstige bindemidler, da det ekstremt høje tryk, som de udsættes for, får træets naturlige safter til at binde træspånerne sammen. Træbriketter er et naturprodukt, som skal opbevares tørt, så de ikke suger fugt. Når biobrændsel bruges korrekt, kan den på lang sigt erstatte en del af de fossile brændsler og dermed være med til at nedbringe CO2-udledningen. Altså mindre forurening og mindre CO2-udledning.
Vores træbriketter er CO2-neutrale og meget skånsomme overfor miljøet, fordi de har et lavt indhold af vand, aske og svovl.

Brandværdi min. 4.500 kcal/kg · Vand ca. 6,0 % · Aske ca. 0,2 % · Svovl maks. 0,01 %. Varen overholder EU norm EN 1860-2:2005 (E) og DIN 51731.

Greenwood Company producerer og køber kun biobrændsel på nærmarkeder og ikke oversøiske markeder. Således er transport-afstandene mindre og CO2-udledningen er dermed også mindre.

Dårlige briketter smuldrer og svulmer op
Er det anvendte træmateriale alt for finkornet – og presses materialet ikke hårdt nok – vil briketten dels smuldre relativt let ved håndtering, dels svulme op og give en dårlig forbrænding. Så har producenten skåret nogle hjørner i processen for at presse fremstillingsprisen ned, får man også et markant ringere produkt. Det afslører sig lynhurtigt, når du tænder op.

Risiko for forurenet affaldstræ i billige briketter
Samtidig fremstilles en del af de billigste træbriketter af producenter i tidligere østbloklande, hvor man ikke altid tager det særlig tungt, hvor det anvendte træmateriale stammer fra.
Hvis træspånerne f.eks. stammer fra en møbelfabrik, hvor man ukritisk fejer revl og krat op fra gulvet og smider det i pressen, kan der både være melaminrester, MDF og andre spændende sager i briketten.
Dén slags materialer bør selvsagt ikke ende i en privat brændeovn, da der dannes giftige forbindelser ved afbrænding. De spreder sig igen i nabolaget eller – hvis du ikke fyrer helt efter bogen – i stuen, hvis der slipper lidt røg ud, f.eks. under optænding, eller når du åbner ovnen for at lægge ekstra brændsel på.

Opbevaring
Briketterne skal opbevares indenfor eller under tag. De er emballeret i kraftig plastik, både omkring poserne og om selve pallen. Vi anbefaler, at briketterne ikke står i solen udenfor, fordi det danner kondens og ødelægger briketterne.

Bestilling af træbriketter.